Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 22 martie 2013

Aveţi grijă la ouăle vopsite de Paște


O analiză Greenpeace indică faptul că ouăle la caserolă sunt mai sănătoase.
Paştele înseamnă să petreci momente frumoase alături de cei dragi. Atenţie, însă, la ouăle de Paşte care nu sunt vândute la caserolă, deoarece acestea pot conţine azoderivaţi dăunători sănătăţii. Chiar şi vopseaua de ouă trebuie aleasă cu băgare de seamă.

Un test efectuat de către Greenpeace demonstrează lipsurile în ceea ce priveşte caracteristicile indicate de
către fiecare ou vopsit în parte. Informaţii destul de importante precum: termen de valabilitate, origine, substanţe chimice conţinute şi modul de creştere al găinilor lipsesc de cele mai multe ori cu desăvârşire. De abia după cererea formulată de către Greenpeace s-au putut obţine astfel de informaţii.
În concluzie, cumpăraţi numai ouă la caserolă, care în conformitate cu testul efectuat în acest an de către Greenpeace pe baza a unor criterii precum conţinut, inginerie genetică, transport, împachetare, au fost evaluate cu calificativele „calitate excelentă”, respectiv „calitate bună”.

Mare atenţie la vopseaua de ouă
Greenpeace a testat şi vopseaua de ouă şi a ajuns la următoarele concluzii:
Din 30 de vopsele de ouă provenite din drogherii, supermarketuri şi magazine cu produse biologice, 28 dintre ele conţin substanţe chimice care pot avea efecte negative asupra sănătăţii organsimului. Experţii spun că aceste vopsele conţin E-uri şi azoderivaţi care pot produce astm, alergii sau deficit de concentrare şi hiperactivitate la copii.
În concluzie, pentru a evita aceste substanţe toxice pentru organism, vă recomandăm să vopsiţi ouăle în mod natural cu foi de ceapă roşie. Revenim cu amănunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...